Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 30-11-2020 23:26:55
Geldzaken & Recht

Erfenis en email rechtsgeldigheid

Ik sluit mij bij de reactie van justt aan. tenzij er sprake is van testament waarin staat dat de dochter van uw broer ook erfgenaam is dient de erfenis uitsluitend tussen u en uw broer verdeeld te worden. dat u (mogelijk) afgesproken hebt om uit hetgene wat u beiden erft een deel te schenken aan de dochter van uw broer is een afspraak die volledig los staat van de feitelijke afhandeling van de erfenis.
u en uw broer zullen de eventuele erfbelasting moeten betalen, niet de dochter van uw broer als zij geen aangewezen erfgename is.
ook alle kosten die de afwikkeling van de nalatenschap met zich meebrengen zullen vanuit de nalatenschap dienen te worden voldaan voordat de nalatenschap afgewikkeld kan worden.
als uw broer zonder uw uitdrukkelijke toestemming geld uit de nalatenschap achterhoud of afdraagt aan zijn dochter is er sprake van een strafbaar feit.
voor zover na de afhandeling van de nalatenschap uw eerdere toezegging, die u kennelijk naderhand weer heeft ingetrokken, een vordering van de dochter van uw broer op u oplevert en vervolgens ook nog eens afdwingbaar is, is nog maar zeer de vraag.