Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fa
Familie Timmer - 02-12-2020 12:31:32
Voeding & Gezondheid

Cijfers rivm

uitstekende vraag. je ziet aan de grafieken van eerste en tweede golf dat de piek in absolute getallen nu veel en veel hoger ligt, maar de zorg minder zwaar is belast. dat kan verschillende redenen hebben, één ervan is zeker dat er nu veel meer getest kan en mag worden. alleen wanneer het aantals tests ook wordt vermeld, bij de gewone cijfers en grafieken, kun je vergelijken. in amsterdam is er b.v. al sinds juni een uitstekend bemande teststraat in de rai. daarom schieten de cijfers daar eerder hoog dan in andere gemeenten.


een idee om de dagelijkse grote schommelingen in cijfers af te vlakken, zodat men er beter beleid op kan maken, is dat een overzicht wordt gegeven van het aantal tests / besmettingen / ziekenhuisopnamen per 100.000 bewoners over de afgelopen kalenderweek. steeds bekend gemaakt op de woensdag erna. een dergelijke 'norm' zou in (ministeriële) pandemie-regelgeving kunnen worden vastgelegd. het zou goed zijn standaard nog wat meer gegevens bekend te maken van de afgelopen week, zoals betermeldingen / ziekenhuis-ontslagen / aantal genezen personen etc.