Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fa
Familie Timmer - 02-12-2020 13:13:24
Huishouden & Energie

Wie is verantwoordelijk de woningstichting of ver. van eigenaren?

om uw vraag vanuit juridisch perspectief te beantwoorden, zijn meer gegevens nodig. het kan mogelijk zijn dat de woningstichting eigenaar is van uw appartement en lid is van de vereniging van eigenaren. als de woningstichting binnen de vve veel appartementen bezit (juridisch: appartementsrechten), hebben ze daar een grote stem, afhankelijk van het reglement.



ga voor uw juridische vraag naar een huurrecht-advocaat, het beste een advocaat die regelmatig voor huurders uit lage en midden-inkomstengroepen werkt. u heeft op basis van uw inkomen misschien recht op gefinancierde rechtshulp - uw advocaat krijgt dan een kleine vergoeding van de overheid om aan uw zaak te werken. zie https://www.rvr.org/" target="_blank">website raad voor rechtsbijstand bedenk dat mensen op dit forum vaak geen echte experten zijn. in de zin dat ze voor een bepaald gebied een opleiding hebben gevolgd.


vanuit sociaal perspectief kunt u proberen met andere mensen die in hetzelfde bootje zitten, een (digitale) vergadering te organiseren en samen te gaan werken. u kunt met een paar mensen naar een huurrecht-advocaat. samen sta je meestal sterker. en u kunt samen wat 'tam-tam' maken, bijvoorbeeld door pamfletten in de buurt te verspreiden of door kontakt op te nemen met een gemeenteraadslid. of een 'ludieke actie' organiseren. bijvoorbeeld met een paar mensen met paraplu's op, op eetkamerstoelen (op een oud tapijt) op de stoep voor het kantoor van de woningstichting gaan zitten, een uurtje. met pamfletten. en even een krant bellen zodra u zit...