Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 05-12-2020 11:49:03
Computers & Telefonie

Printkop schoonmaken

Bij deze brother printers komt het regelmatig voor dat niet originele inktpatronen teveel speling aan de bovenzijde hebben en daardoor soms niet voldoende goed aansluiten op het inktkanaal naar de printkop. hierdoor wordt de betreffende kleur slecht of helemaal niet geprint.

je kunt speling in de bevestiging gemakkelijk constateren:
het klepje voor de inktpatronen aan de rechter voorkant openen.
duw met je vinger tegen de onderkant van een patroon met de kleur die slecht wordt afgedrukt.
als de patroon heel iets naar binnen geduwd kan worden en bij loslaten weer terug komt, dan zit die patroon te losjes tegen het inktkanaal.

een eenvoudige oplossing is om de overtollige ruimte tussen de bovenkant van de patroon en de sleuf waar de patroon in zit op te vullen met een houtje of tot een bruikbare dikte opgerold stukje printpapier. de voorkant van de patroon wordt zo omlaag geduwd en de onderkant gaat hierdoor naar achteren voor een betere aansluiting op het inktkanaal naar de printkop.

je zult merken dat na enkele mislukte afdrukken, of na een printkop reiniging, de kleur weer normaal kan worden afgedrukt.