Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 10-12-2020 11:17:27
Voeding & Gezondheid

Geraspte kaas

Haal de kaas uit de originele verpakking en doe deze, eventueel in bruikbare porties, in diepvrieszakjes en druk de lucht er zo veel mogelijk uit bij afsluiten. nog beter is vacuum verpakken maar dan moet je wel zo'n apparaat hebben. let er op dat de kaas niet langer dan 3 maanden, dat is korter dan de houdbaarheidsdatum, in de vriezer bewaard wordt want dan is de kans op schimmelvorming groter. een andere oplossing is de kaas in bakpapier te bewaren, verpakking goed afsluiten, dit gaat overtollig vocht tegen en voorkomt schimmelvorming. dit kan zowel in de koelkast (groentelade) als in de vriezer gebruikt worden.

zachte kazen zoals hüttenkäse, roomkaas en ricotta moeten meteen weggegooid worden zodra hier schimmel op zit. hetzelfde geldt voor kaas die geraspt of gesneden is. de schimmel kan zich in dit geval makkelijk verspreiden. bacteriën zoals listeria, salmonella en e. coli kunnen in de schimmel groeien.  https://www.kookfans.nl/nieuws/kaas-eten-schimmel/" target="_blank">bron;