Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 14-12-2020 17:27:40
Geldzaken & Recht

Aow alleenstaande

Ben je een kostganger? let dan op dat de svb van mening is dat jullie een gezamenlijke huishouding hebben en je baas geen oaw voor alleenstaanden meer krijgt.
een modelovereenkomst staat op de website van de svb. die kunnen jullie invullen.
https://www.svb.nl/nl/aow/alleen-wonen-of-met-1-of-meer-personen/u-woont-met-1-persoon" target="_blank">https://www.svb.nl/nl/aow/alleen-wonen-of-met-1-of-meer-personen/u-woont-met-1-persoon
een gezamenlijke huishouding:
een gezamenlijke huishouding betekent dat u met iemand van 18 jaar of ouder op hetzelfde adres woont. en u draagt allebei regelmatig bij aan het huishouden.
https://www.svb.nl/nl/aow/alleen-wonen-of-met-1-of-meer-personen/u-woont-met-2-of-meer-personen" target="_blank">https://www.svb.nl/nl/aow/alleen-wonen-of-met-1-of-meer-personen/u-woont-met-2-of-meer-personen
u heeft een kostganger als u een kamer verhuurt en daarvoor een vergoeding krijgt. en als u deze kamer bijvoorbeeld schoonhoudt en maaltijden voor de huurder verzorgt.

de grens tussen een gezamenlijke huishouding voeren en een kostganger hebben komt nogal precies.
je kunt een kamer huren, maar dat betekent dat je alles apart doet, dus niet samen eten en je eigen kamer schoonhouden, een slot op de deur en uiteraard een huurcontract. 
als je een van de contracten van de site van de svb invult overleg even met het juridisch loket. krijg je controle van de svb en de svb is van mening dat jullie wel een gezamenlijk huishouding voeren, dan wordt het teveel betaalde teruggevorderd. dus wees voorzichting,
https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/