Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wikke3010 - 15-12-2020 03:53:58
Geldzaken & Recht

Honorariumsupplementen ziekenhuis

Nog een kleine aanvulling. als je een eenpersoonskamer vraagt, wordt de kamer iets duurder, maar betaal je vooral supplementen aan de behandelende artsen.
in mijn geval was dat dus 1500 euro extra voor de prof die mijn oog heeft behandeld, wat ongeveer overeen kwam met het bedrag dat de ingreep in een tweepersoonskamer kost aan het ziekenfonds. artsen zijn in een eenpersoonskamer vrij om hun supplementen te bepalen. mijn supplement was dus ongeveer gelijk aan het bedrag dat de ziekteverzekering terugbetaalt. een hospitalisatieverzekering vergoedt de supplementen met een maximum van twee of drie maal die wettelijke tegemoetkoming van de ziekteverzekering. daaraan kan je al zien dat sommige artsen hoge supplementen (kunnen) vragen. een goeie raad: als je een privékamer wil, ga dan naar een 'gewoon' (universitair, regionaal, ..) hospitaal. daar zijn de supplementen nog een beetje beperkt. maar er zijn hospitalen waar je aan de artsen supplementen betaalt die drie, vier maal hoger zijn dan de wettelijke tegemoetkoming van de ziekteverzekering. vooral in het brusselse...