Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 15-12-2020 21:33:45
Geldzaken & Recht

Bedrijf beweert dat we niet betaald hebben, wij weten zeker van wel. help!

Poeh, dat is een lastige en ik kom ook op de gedachte die @ternomin al oppert. op zich is het al zeer merkwaardig dat uw verzoek om op de factuur te vermelden dat die betaald is werd geweigerd. dat was, zoals kennelijk wel door u zo bedoeld, het enige bewijs geweest dat u zoals aangegeven op fde factuur had voldaan aan de voorwaarde 'contant betalen'. op zichzelf is dat al merkwaardig omdat het vrijwel niet meer voorkomt dat er om contante betaling wordt gevraagd omdat er dan via een bank niets m.b.t. een betaling te bewijzen is.
uw vriend kan evenwel m.i. stellen dat d verkoper dan maar dient te bwijzen dat er inderdaad niet contavnt is betaald  maar dat blijft dan toch een zeer kwalijke kwestie.
u kunt ook nog aanvoeren dat het wel erg merkwaardig is dat juist op basis van de voorwaarde contant betalen het slot dan zonder betaling zou zijn meegegeven. mogelijk is dat zelfs nog sterker. u heeft dat per saldo ook zelf zo aangenomen.

op basis van al deze merkwaardigheden lijkt het mij niet zinloos om met u/ uw vriend met uw verhaal een bezoek brengen aan een politiebureau en daar melding maken. op zich kunt u ook nader advies vragen bij een http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl

mijn advies is hoe dan ook vooralsnog niet te betalen maar wel schriftelijk/ aangetekend verzenden heel duidelijk kenbaar te maken dat u wel degelijk heeft betaald en ook het slot mee mocht nemen op basis van ook op dat moment contant te hebben betaald. mogelijk is er bij https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/ een voorbeeld te vinden. wacht dan in ieder geval de reactie op die brief af.