Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 17-12-2020 21:03:22
Garantie & Verzekeringen

Wat kan ik doen als mijn verzekering de tegen partij uitkeert ondanks hoogstwaarschijnlijk fraude.

Niets, uw verzekeraar is van mening dat de claim van de andere partij terecht is en is tot uitkering over gegaan. u moet nu kennelijk het eigen risico terug betalen aan uw verzekeraar. de hoogte van de schade wordt niet uitsluitend berekent op basis van de kosten van de feitelijke reparatie. ook waarde vermindering van het voertuig kan een rol spelen. mogelijk heeft de andere partij de schade heel goedkoop laten repareren maar heeft de auto daardoor minder waarde.

er bestaat geen wettelijke verplichting om schade volledig te laten repareren en daarvoor het volledige uitgekeerde schadebedrag te moeten gebruiken.

de expert baseert de taxatie van de schade op basis van de kosten van een volledige reparatie van de schade. als de persoon de schade vervolgens "repareert" met een tieripje en daar genoegen meeneemt, is dit diens eigen keuze. door de onvolledige reparatie is de auto wel minder waard.