Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 18-12-2020 15:57:07
Geldzaken & Recht

Levenstestament notarieel

Heeft u deze weg gevolgd? https://www.pmepensioen.nl/deelnemer/contact/klachten-geschillen/" target="_blank">https://www.pmepensioen.nl/deelnemer/contact/klachten-geschillen/ en deze https://www.ombudsmanpensioenen.nl/nl" target="_blank">https://www.ombudsmanpensioenen.nl/nl  ik kan niet goed volgen waarom het pensioenfonds een en ander weigert tenzij er sprake is van strijdigheid met het pme pensioenreglement. 
 ik neem aan dat in het levvenstestament het een en ander goed is omschreven. heeft u al een advies gevraagd aan de notaris waar het ook is betekend?

een levenstestament is nuttig als u zaken heeft waarvan u zeker wilt stellen dat ze goed geregeld worden, wanneer u zelf niet meer kunt beslissen. dat kunnen financiële zaken zijn, bijvoorbeeld als u beschikt over een woning of vermogen, of gebruikmaakt van een persoonsgebonden budget. maar het kunnen ook persoonlijke zaken zijn, zoals de zorg voor een huisdier. en u wilt wellicht u uw medische wensen vastleggen als het gaat om het levenseinde. het is slim om een levenstestament te maken als u nog gezond bent. tenslotte is het een voorbereiding op een situatie waarin u iets overkomt. een levenstestament is dus niet per se iets voor oude mensen. ook op jonge leeftijd kunnen er situaties ontstaan waarin iemand niet meer zelfstandig kan handelen. u bepaalt zelf wat u in een levenstestament vastlegt. meestal bestaat het uit twee volmachten: een financiële volmacht en een persoonlijke en medische volmacht. bron: https://www.anbo.nl/alles-over-het-levenstestament" target="_blank">alles over het levenstestament | anbo