Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-12-2020 17:37:35
Geldzaken & Recht

Mag je tijdelijk op een bootje wonen en is dat legaal?

Hallo @soms,

ik werd helaas bij mijn eerste reacties onderbroken door plotseling bezoek.

een belangrijk aspect van hetgeen u aangeeft m.b.t. gedrag van makelaar is hetgeen in de koopovereenkomst is gemeld van heel erg groot belang. als er in de koopovereenkomst is geregeld dat de woning op een specifiek genoemde tijd gereed zal zijn en de verkoper (bouwer/aannemer/projectontwikkelaar/makelaar) voldoet daar niet aan, dan is het eennkwestie van in gebreke stellen wegens niet naleven of wel zie: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html  of makelaar  mogelijk deze: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/162." target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/162.  het is dus hoe dan ook een kwestie van heel goed nagaan wat er in de koopovereenkomst is gemeld omdat er ook vaak sprake kan zijn van een clausule: onder voorbehoud van ..... als reden van later opleveren. meestal heeft men zich voor dit soort 'onverwachtheden 'ingedekt' maar mag het m.i. dan ook niet heel erg lang duren eer de sleutel daadwerkelijk wordt overhandigd. 

mijn advies: herhaald, vereniging eigen huis benaderen (en dan ook lid worden - door uw vrienden). (of een advocaat die dan waarschijnlijk wel geld kost, ook indien die via het juridischloket wordt aanbevolen omdat hier sprake is van woningbezit)