Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 25-12-2020 11:45:31
Geldzaken & Recht

Mag je tijdelijk op een bootje wonen en is dat legaal?

Het wordt nog vreemder want in feite bent u hierin geen partij behoudens dat u uw bootje beschikbaar stelt. dus de hele discussie tussen notaris, makelaar en verkoper is een zaak van uw vrienden die dit zelf behoren te behandelen. u gaat nu af op verhalen en (mogelijke) feiten inzake de verhuizing maar wat ik mis is de werkelijke verkoopdatum, die door de makelaar/verkoper aan de notaris bekend gemaakt moet zijn, in het koopcontract vermeld staat en de overdracht zal plaatsvinden, want vanaf die datum zijn uw vrienden eigenaar van de woning en is er geen makelaar die dat kan tegenhouden. maar uw vraag gaat over tijdelijk verblijf op uw boot dus laat het verhuisprobleem over aan uw vrienden al dan niet met behulp van juridische bijstand. alles wat u, van horen zeggen, schrijft kan ook u in de problemen helpen door mogelijk onjuiste of verkeerd geïnterpreteerde informatie.
dus "soms...." is het verstandig hier geheel buiten te blijven en eventuele kosten voor het gebruik van uw boot met de lener (huurder) te regelen.