Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 29-12-2020 10:11:10
Geldzaken & Recht

Leaseplan belemmerd overkoop door dealer

Er zit een verschil tussen verkoopwaarde en inruilwaarde.
leaseplan leased de auto aan u en verwacht de auto na de lease voor een bepaald bedrag te kunnen verkopen. leaseplan is geen filantropische instelling en wil dus aan uw lease verdienen.
de (maximale) inruilwaarde van uw auto is kennelijk 8500 euro en de verkoopwaarde van deze auto lijkt dus rond de 11000 euro te liggen.
als leaseplan de auto laat overnemen
tegen inruilwaarde maken zij verlies op uw contract terwijl u de degene bent die het contract opzegt.
nu de aanwezigheid van een voor u persoonlijk onprettige stoel geen ontbindende voorwaarde in het leasecontract is heeft u weinig keuze.
u kunt naar de rechter stappen maar dat u gaat u waarschijnlijk alleen maar meer geld kosten.
het hele gebeuren gaat u dus zowiezo extra geld kosten want uiteindelijk moet u toch weer geld investeren in een andere auto. u zult dus moeten zoeken naar de optie die u het minste geld gaat kosten.

overigens zijn er speciale autostoel kussen op de markt die je gewoon kan vast maken aan de stoel zodat deze niet weg kan glijden. soms zelfs met een massage optie. waarschijnlijk goedkoper dan de huidige opties.

het was overigens maar de vraag of een proefrit al gelijk de huidige rug problemen had kunnen aankondigen.