Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 01-01-2021 09:00:22
Garantie & Verzekeringen

Welke informatie krijgt mijn nieuwe zorgverzekeraar van mijn oude?

Hallo jaja , 

mag mijn zorgverzekeraar mijn medisch dossier inzien ?



alleen in speciale gevallen mag uw zorgverzekeraar uw medisch dossier inzien. wanneer dat mag, is wettelijk geregeld.


materiële controle

uw zorgverzekeraar mag onder voorwaarden een materiële controle uitvoeren. bij zo’n controle kijkt uw zorgverzekeraar onder meer of u de behandeling die uw zorgverlener declareert daadwerkelijk heeft gekregen.


er gelden strenge regels voor materiële controle. uw zorgverzekeraar mag hierbij alleen in het uiterste geval uw medisch dossier inzien.

mag mijn zorgverlener mijn medische gegevens vertrekken aan mijn zorgverzekeraar ?



ja, dat mag. uw zorgverlener is verplicht om bepaalde medische gegevens te verstrekken aan uw zorgverzekeraar. het gaat hierbij bijvoorbeeld om gegevens die noodzakelijk zijn om de rekeningen voor uw behandeling te kunnen afhandelen. welke medische gegevens uw zorgverlener mag verstrekken, is wettelijk geregeld.


ggz-patiënten

bent u patiënt in de geestelijke gezondheidszorg (ggz)? dan kunt u https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/gezondheid/zorgverzekeraars#kan-ik-bezwaar-maken-tegen-het-doorgeven-van-mijn-dbc-aan-mijn-zorgverzekeraar-4995" target="_blank">bezwaar maken tegen het doorgeven van diagnose-informatie aan uw zorgverzekeraar. 

voor verdere informatie , klik op de rode regel . 

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/gezondheid" target="_blank">https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/gezondheid