Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 03-01-2021 10:50:46
Geldzaken & Recht

Wij zijn scheefhuurders. mag mijn huur onbeperkt omhoog? en stel wij zakken fors in inkomen, hebben we dan recht op toeslag omdat de huur nu al boven de 800 euro ligt?

Re: uw vraag is niet zonder meer met ja of nee te beantwoorden omdat er diverse factoren zijn die daarvoor van belang zijn. hoe dan ook mag  uw huur zoals het er nu voorstaat niet onbeperkt omhoog en zie daarvoor deze info. deze info betreft dan huur van woningen in de vrije setor https://www.ad.nl/wonen/voor-het-eerst-maximale-huurverhoging-vrije-sector-volgend-jaar-maximaal-2-4-procent~aad139e6e/?referrer=https%3a%2f%2fwww.bing.com%2f" target="_blank">voor-het-eerst-maximale-huurverhoging-vrije-sector-volgend-jaar-maximaal-2-4-procent~  ik leid evenwel uit uw vraag af dat u in een woning woont die oorspronkelijk in de sociale huursector viel en dan is er hoe dan ook sporake van een verhoging en zie dan deze info https://www.woonbond.nl/trefwoord/inkomensafhankelijke-huurverhoging#:~:text=%20inkomensafhankelijke%20huurverhoging%20%201%20sociaal%20huurakkoord%20dempt,in%20de%20vrije%20sector%20zijn%20voor...%20more%20" target="_blank">woonbond.nl/trefwoord/inkomensafhankelijke-huurverhoging met aantekening dat de laatste info nog 2020 betreft. als er sprake is van een woning die eerder in de sociale sector viel heeft u ook mogelijk nog recht op huurtoeslag en zie dan deze inf die geldt indien de woning voor 1997 was aangewezen voor huurtoeslag https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/huurtoeslag/welke-woningen-huurtoeslag/" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/huurtoeslag/welke-woningen-huurtoeslag/

voor meer informatie kunt u terecht bij https://www.woonbond.nl/landelijk-kantoor" target="_blank">https://www.woonbond.nl/landelijk-kantoor en ook bij een seniorenorganisatie zoals https://www.anbo.nl/contact" target="_blank">anbo en https://www.kbo-pcob.nl/" target="_blank">kbo/pcob (in brabant https://www.kbo-brabant.nl/" target="_blank">https://www.kbo-brabant.nl/   het verschil met uw buren is m.i. erg hoog en dan kan mogelijk toch ook nagaan van het puntensysteem zinvol zijn https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/huurprijs-en-punten/huurprijscheck-en-puntentelling/" target="_blank">puntencheck  u ziet dat er nog al wat aspecten zijn om uw vraag geheel volledig te kunnen beantwoorden.

hoe dan ook is dit van belang of u inderdaad scheefwoner bent: wat is scheefwonen?


goedkope scheefheid. van goedkope scheefheid is sprake wanneer huishoudens met een midden of hoog inkomen in een sociale huurwoning (tot de liberaliseringsgrens) wonen.
dure scheefheid. ...
aantal scheefwoners. ...





https://corporatiestrateeg.nl/corporatiebeleid/huurbeleid/wat-is-scheefwonen/#:~:text=wat%20is%20scheefwonen%3f%201%20goedkope%20scheefheid.%20van%20goedkope,2%20dure%20scheefheid.%20...%203%20aantal%20scheefwoners.%20" target="_blank">wat is scheefwonen? [kennisbank corporatiebeleid]

corporatiestrateeg.nl/corporatiebeleid/huurbeleid/wat-is-scheefwonen/



donderdag a.s. hebben wij als huurdersbelangenorganisatie (waar ik bestuurslid van ben) uitgebreid overleg met het bestuur van oonze corperatie over 'principes jaarlijkse huuraanpassing 2021' en zo daar nadere interessante info uit naar voren komt kom ik er hier op terug. de 'ham'vraag is wel: was de woning die u huurt eerder aangewezen als sociale huurwong.

aanvullend is er ook nog sprake van een andere factor die van belang kan zijn: huurt u bij een corperatie of huurt u een woning van bijv. een investeerder zoals een pensioenfonds die het beheer heeft onder gebracht bij een makelaar?. in dat laatse geval geldt hoe dan ook het aspect van wel of niet eerder aangewezen zijn als sociale huurwoning en de huur boven de sociale huurgrens is gekomen. ik wees u al op de regeling die er dan is m.b.t. het ontvangen van huursubsidie dat dan mestal wel mogelijk is (onder een bepaalde inkomensgrens)