Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 04-01-2021 11:37:36
Geldzaken & Recht

Wij zijn scheefhuurders. mag mijn huur onbeperkt omhoog? en stel wij zakken fors in inkomen, hebben we dan recht op toeslag omdat de huur nu al boven de 800 euro ligt?

Verplicht te verhuizen wordt u niet. wel kan elk jaar de huur tot max 6% worden verhoogd als uw gezamenlijk inkomen hoger ligt dan de norm die ongeveer bij 43000€ ligt. scheefhuurder bent u echter niet. datis een woord dat is bedacht om u een schuldgevoel aan te praten. ubent ooit in een sociale huurwoning gaan wonen en daarom redenen nietuitgetrokken. voor 800€ per maand vindt u in nederland nietveel beter dan een kippenhok op de vrije sector markten kunt u ws ook niet voordelig iets kopen. in de vrije sector wordt vaak een inkomenseis gesteld van drie a vier maal de huur moet het brutomaandinkomen zijn. 

wat scheefzit in nederland zijn niet de huurders maaris de overheid die in de jaren negentig veel corporaties toestemming hebben gegeven sociale huurwoningen af te stoten om koopwon8ngen te bevorderen. daarnaast worden er te weinig woningen gebouwd voor de lagere inkomens. het probleem wordt bij de mensen neergelegd. die boven de 43000€ verdienen maar te weinig om een fatsoenlijke hypotheek te krijgen danwel op de vrije sector markt iets te vinden.