Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 06-01-2021 10:41:29
Geldzaken & Recht

Mag een gemeente mijn straat zomaar ineens betaald parkeren maken?

Allereerst is het nogal vreemd dat u zegt een auto te hebben aangeschaft 'omdat u deze gratis op de stoep kon parkeren'.

- om een auto op de openbare weg te mogen parkeren, moet deze verzekerd zijn, moet mrb betaald worden en moet er een geldige apk op zitten. niet bepaald gratis.
- op de stoep parkeren is altijd verboden. een stoep is voor voetgangers, niet voor auto's. met op de stoep parkeren riskeert u aardige boetes. eén zo'n boete kost u ongeveer net zo veel als de parkeervergunning voor een heel jaar. en die boete voor fout parkeren mag elke dag opnieuw gegeven worden. de parkeervergunning is dus een koopje! mits u deze voortaan uiteraard gebruikt om uw auto in een parkeervak te parkeren, en niet op de stoep.

vervolgens kan ik u mededelen dat de gemeente niet zomaar een besluit tot invoeren van vergunningparkeren mag nemen. de gemeente moet bij zo'n besluit bepaalde procedures doorlopen, inclusief een bezwaartermijn etc. zo'n traject gaat minimaal een aantal maanden overheen. in die periode wordt u via het gemeentelijke huis aan huis krantje en/of de website geïnformeerd over de plannen en de wijze waarop u bezwaar had kunnen aantekenen. uit uw verhaal maak ik op dat dat proces van besluitvorming inmiddels is afgerond en het besluit genomen is.

als laatste wil ik u mededelen dat de gemeente u tot niets verplicht. het staat u vrij om geen parkeervergunning aan te vragen. u moet dan op tijden dat het vergunningenparkeren geldt zorgen dat uw auto buiten het gebied geparkeerd wordt. of uw auto weer verkopen, want kennelijk gebruikt u de auto niet voor vervoer, maar voor het gratis op de stoep parkeren.