Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fa
Familie Timmer - 07-01-2021 16:57:46
Huishouden & Energie

Mijn jaarcontract vast met budgetenergie eindigde op 3-1-2021. ik krijg circa €500 terug. budgetenergie vordert na einde contract nogmaals een 13e incasso, mag dat?

Is het contract volgens uw eigen zienswijze op 3-1-2021 geeindigd of is dat ook zo volgens de (bij budgetenergie) geldende regels? heeft u daarover van budgetenergie een bevestiging ontvangen? als u geen bevestiging van de beeindiging heeft ontvangen, kunt u dan bewijzen dat u tijdig heeft opgezegd om per 3-1-2021 het contract te kunnen beeindigen? zo ja, dan lijkt een automatische incasso op 18 januari niet logisch, maar misschien worden de vaste kosten voor de kalendermaand januari 2021 doorberekend omdat het contractseinde na begin van de nieuwe kalendermaand ligt. misschien lopen de  termijnbetalingen ook per kalendermaand en niet per maand vanaf datum ingang contract. kijk dat na in de algemene voorwaarden van budgetenergie. als de termijnbetalingen per kalendermaand lopen, bent u waarschijnlijk voor de kalendermaand januari 2021 nog verplicht het voorschot voor die kalendermaand te betalen. de consumentenbond werkt ook met dit bedrijf voor hun 'energiecollectief' dus in de regel zal alles netjes worden afgehandeld.