Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 11-01-2021 10:41:26
Computers & Telefonie

Tablet niet retour

Het recht op herroeping geldt voor producten die slechts bekeken en getest zijn 'zoals dat ook plaats zou kunnen vinden bij aankoop in een fysieke winkel'.

in een winkel kun je telefoons en tabelts in 'demo configuratie' testen, voelen, n website openen en misschien een filmpje kijken of voorgeprogrammeerd spelletje spelen. je kunt er geen eigen accounts op aanmaken, geen 'eigen' apps op downloaden etc. 

ook zul je bij retourzending moeten zorgen voor:
- aanwezigheid van al het verpakkingsmateriaal in goede staat zoals je het product in ontvangst nam. uiteraard mag het verpakkingsmateriaal wel netjes open geknipt of gesneden zijn, zover dat nodig is voor het bekijken en testen van het product.
- product moet nog altijd in nieuwstaat verkeren. denk aan het volledige krasvrij zijn, en voorzien van beschermende folies voor zover de verwijdering er van niet nodig is voor het testen van het product.

uit het verhaal maak ik op dat het product veel uitgebreider gebruikt is dan alleen getest 'zoals dat ook zou kunnen bij verkoop in een fysieke winkel'. het wettelijk herroepingsrecht van 14 dagen komt daarmee te vervallen. 

blijft over om de koop te ontbinden op basis van non-conformiteit. maar dat lijkt me hier niet mogelijk. de claim is namelijk 'dat er te weinig opslagruimte is voor aanvullende apps'. maar de aanwezige totale opslagruimte is bekend (8gb) en hierop staat nu eenmaal het besturingssysteem en de voorgeïnstalleerde apps al opgeslagen.
bovendien is er de mogelijkheid tot uitbreiding van de opslagcapaciteit met een optionele sd geheugenkaart. zoals staat aangegeven door de verkoper. het apparaat lijkt dus geen tekortkomingen te hebben ten opzichte van de beloften van de verkoper. en daarmee is er geen reden om je op non-conformiteit te beroepen.