Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 12-01-2021 08:44:17
Geldzaken & Recht

Wao

Je kreeg een toeslag omdat je inkomen voor 2 personen onder het sociaal minimum lag. nu heeft je vrouw een eigen inkomen in ligt jullie gezamenlijk bruto inkomen boven het sociaal minimum. €1450 + €250 = €1700 bruto.
het  bruto sociaal minimum op 1 januari 2021 is €1684,76. dus daar zit je boven,
https://www.uwv.nl/particulieren/bedragen/detail/sociaal-minimum" target="_blank">https://www.uwv.nl/particulieren/bedragen/detail/sociaal-minimum
wijzigingen, in dit geval het pensioen van je vrouw, moet je altijd doorgeven. het uwv beslist,
dat er niet specifiek pensioen staat op de website van het uwv, maakt niet uit.  er staat:
geef wijzigingen in inkomsten van u of uw partner of een daarmee gelijkgestelde persoon altijd aan ons door binnen 1 week nadat de wijziging bekend is of had kunnen zijn. het gaat bijvoorbeeld om de volgende inkomsten:
dan kunnen ook met andere inkomsten rekening worden gehouden, en onder aan de pagina:
let op: dit is een overzicht van de meest voorkomende inkomsten. het is geen volledige lijst. heeft u andere inkomsten? geef ze altijd aan ons door. de arbeidsdeskundige beoordeelt uw aanvraag en controleert of de opgegeven inkomsten van belang zijn.
https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/toeslag-van-uwv/detail/mijn-plichten-bij-toeslag-uwv/wijzigingen-die-u-moet-doorgeven-bij-een-toeslag-van-uwv/wijzigingen-in-de-situatie-van-uw-medebewoners" target="_blank">https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/toeslag-van-uwv/detail/mijn-plichten-bij-toeslag-uwv/wijzigingen-die-u-moet-doorgeven-bij-een-toeslag-van-uwv/wijzigingen-in-de-situatie-van-uw-medebewoners