Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 12-01-2021 09:46:11
Geldzaken & Recht

Wao

Eeerst even iets anders: uw vrouw krijgt een pensioen van haar ex man ad. € 250,00 per maand waar zij volgens haar ex geen recht op zou hebben?

deze opmering bevreemd mij omdat normaliter een ex echtgenote eerst een pensioenuitkering ontvang van haar ex indien dit bij het betrokken pensioenfonds is geregeld na overlijden van die ex. (resp. doen van afstand). die ex kan dan nooit bezwaar maken. 

u wordt nu gekort en dat betekent volgens mij dat u de uitkering toch echt wel ontvangt. een andere merkwaardige opmerking is de opmerking dat het uwv uw loongegevens kwijt zou zijn. uw uitkering is sedert 2004 altijd gebaseerd geweest op de toen aangeleverde gegevens en vervolgens met regelmaat aangepast en op basis van die aanpassingen is uw uitkering nu gebaseerd. de genoemde aanpassingen zijn gebaseerd op de verhogingen van het minimumloon (en dat is niet de prijsindex) zie: https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20201230/aanpassingen-bedragen-van-aow-uitkeringen-en-kinderbijslag/" target="_blank">https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20201230/aanpassingen-bedragen-van-aow-uitkeringen-en-kinderbijslag/

helaas lijkt het mij dat het pensioen dat uw vrouw ontvangt inderdaad van invloed is op uw uitkering  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wao-uitkering/geldzaken-tijdens-wao/detail/inkomsten-naast-mijn-wao-uitkering" target="_blank">https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wao-uitkering/geldzaken-tijdens-wao/detail/inkomsten-naast-mijn-wao-uitkering. het lijkt mij zeer zinvol dat u over deze kwestie nader contact zoekt met een instelling voor sociaal en maatschappelijke hulpverlening die u mogelijk nader kan informeren en u nadere uitleg te geven en nader adviseren.

(en zie dan bijv. nog deze https://schulinck.nl/downloads/normen.pdf" target="_blank">https://schulinck.nl/downloads/normen.pdf waaruit u ook kunt afleiden dat het korten volgens geldende wetgeving is). 
op het moment dat u zelf uw pensioen gaat ontvangen verandert dit uiteraard.