Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
josnoordanus - 12-01-2021 15:58:01
Computers & Telefonie

Hoe kom ik van die fishing-ellende af?

Tja, het vervelende is dat de acm geen echte fishingberichten in behandeling neemt, en geen mails uit het buitenland. voor mij is het overgrote deel van mijn merkwaardige postbezorging op de pc wél bedoeld als fishing (ik moet er namelijk op ingaan en dan hebben ze me waar ze me hebben willen), en ze komen ook meestal uit het buitenland (vaak usa), met als onderwerp casino's en bitcoins. ik weet nog steeds niet goed wat ik er echt aan kan doen. het vervelende is dat ik mijn mailadres al jaren heb, op al mijn correspiondentie en drukwerk staat dat vermeld. microsoft heeft zo'n ingewikkeld klachtsysteem met zulke merkwaardige nederlandse zinnen dat je daar na een uur proberen ook niet echt uitkomt. ik begrijp ieders wens om me goed van dienst te zijn, maar veel helpen doet het niet! 

ps voorbeeld: ik ontving vanaf gisteravond laat tot en met nu 77 vrijwel dezelfde mails over bitcoins. afzender bitcoin era, geadresseerde [*to]. dat zijn dus geen persoonlijke mails (ze schieten met hagel) maar je wordt er wel gek van!