Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 12-01-2021 16:48:57
Geldzaken & Recht

Geblokt door facebook omdat ik mijn moslimnaam en andere achternaam ben gaan gebruiken?

In de gebruiksvoorwaarden van fb staat dat gebruik van alisssen niet is toegestaan. zolang u dus geen officieel document heeft waaruit blijkt dat u inderdaad een naamswijzinging heeft gekregen staat fb in haar recht. een document of oorkonde van een moskee heeft geen enkele rechtswaarde en wordt dus terecht niet geaccepteerd anders kan iedereen wel iets met thuisvlijt in elkaar knutselen en daarmee een andere identiteit aannemen.
fb zal het dus ook niet toestaan dat een ander een account maakt met uw naam. ik zie daar niets kwetsend en discriminatoir in.
ik raad u ook zeker niet aan om bijvoorbeeld met uw "nieuwe" naam een vliegticket te boeken en vervolgens met uw "oude" id kaart te proberen op het vliegtuig te stappen ook dan zal u geweigerd worden.
fb staat dus volledig in haar recht om het account onder uw nieuwe naam te blokkeren.