Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 12-01-2021 17:39:59
Geldzaken & Recht

Geblokt door facebook omdat ik mijn moslimnaam en andere achternaam ben gaan gebruiken?

Een verklaring van een moskee is natuurlijk geen bewijs. en op welke basis voelt u zich gediscrimineert? dat u uw nieuwe naam enkel mag gebruiken als daar bewijs voor is? wat gaat u tegen een agent zeggen als deze u staande houdt en u een proces verbaal krijgt? het is maar de vraag of dat wel goed gaat, aangezien uw naam op een id bewijs niet meer overeen komt met wat er centraal is opgeslagen. dan mag u uw hollandse zuinigheid nog niet verloren zijn, maar het gaat u wel in de problemen brengen. ik voorzie een extra ritje naar een politiebureau en een hoop uitzoekwerk.
en uw werkgever, deze hoort ook een kopie van een id bewijs te bewaren. met een nieuwe naam is er geen juiste kopie meer en dat kan uw werkgever ook duur komen te staan bij een controle.

als ik u een tip mag geven, zorg voor de juiste naam op de juiste papieren. als u feestboek al discriminerend vindt, dan voorzie ik nog een hoop andere uitdagingen.

en de uitlatingen op feestboek, is het niet waar 2 mensen vechten er 2 schuld hebben? of wordt u door allerlei partijen aangevallen enkel en alleen omdat u moslim geworden bent?