Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 13-01-2021 11:17:01
Geldzaken & Recht

Geblokt door facebook omdat ik mijn moslimnaam en andere achternaam ben gaan gebruiken?

"ik ben een tijdje geleden moslim geworden, daardoor is mijn voornaam veranderd"
dat is uiteraard pure onzin. u heeft er zèlf voor gekozen om een islamitische voornaam aan te nemen als onderdeel van uw bekering maar dat is uiteraard een pure geloofskwestie. uw voornaam is niet ècht veranderd. gelukkig leven wij in een land waar kerk en staat volledig gescheiden zijn. namen veranderen doet u bij de rechtbank en bij de gemeente.

"moet ik een kopie van mijn id of rijbewijs opsturen via hun contact pagina, maar deze staan nog op mijn oude naam en zullen pas aangepast worden als id en rijbewijs vernieuwd moeten worden, vroegtijdig vernieuwen kost klauwen vol geld!"
u bent geloof ik een beetje in de war. u kunt bij het vernieuwen van uw id of rijbewijs niet zomaar kiezen voor andere namen.

"ik heb wel een document/ oorkonde van de moskee dat mijn naam veranderd is en dat ik daadwerkelijk moslim ben, maar dat accepteren zij niet!"
het maakt niet echt uit want zo'n oorkonde is gewoon niet rechtsgeldig dus niemand zal dat accepteren.

zoals anderen al hebben gesteld: hier is helemaal géén sprake van enige discriminatie van de zijde van facebook of wie dan ook - u bent gewoon erg in de war.