Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 18-01-2021 11:13:58
Voeding & Gezondheid

Meer sulfiet in biologische wijn?

Sulfiet komt voor in wijn omdat het 1) in de grond zit waar de druiven op groeien en dus altijd iets in de wijn zit, en 2) omdat het wordt toegevoegd om verkleuring tegen te gaan, met name in witte wijn omdat daar de verkleuring sneller zichtbaar is. als u biologische wijn koopt vermoed ik dat punt 2) niet aan de orde is, maar de gevolgen van natuurlijke sulfiet, punt 1) kunt u slechts verminderen door een wijn te selecteren uit een gebied waar minder sulfiet in de bodem voorkomt.