Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 18-01-2021 12:31:40
Voeding & Gezondheid

Meer sulfiet in biologische wijn?

Sulfiet zit niet in de bodem maar komt vrij door gisting van de druif. sulfiet is een zwafelstof die in de wijnbouw gebruikt wordt tegen schimmel en meeldauw waarmee de ranken worden bespoten maar waarbij datgene wat in de bodem terecht komt niet door de plant wordt opgenomen. echter in de bio wijnbouw wordt deze stof niet gebruikt en is sulfiet in die wijnen van natuurlijke oorsprong. indien in bio wijn sulfiet is toegevoegd dient dat op de fles te staan (eu bepaling) en dan mag het niet meer zijn dat max 25% van de hoeveelheid die in de "normale"wijn is toegestaan.