Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grmlll - 21-01-2021 11:54:10
Huishouden & Energie

Energiezuinig nieuwbouw heel hoog verbruik

13 huishoudens hebben tot nu toe gerapporteerd in een groepsapp, 1 woning is nog niet bewoond, van de 13 zijn er 3 tweepersoons huishoudens de overige 10 zijn 1 persoons huishoudens. allemaal dezelfde warmtepomp, zonnepanelen, woningbouwvereniging, verschillende energie leveranciers. wij snappen dat kosten kunnen verschillen bij verschillende energie aanbieders maar het verbruik aan kwh is waar we naar kijken. dat er verschil in verbruik is door gebruik van apparatuur en temperatuur verwarming en dergelijke en dat je daar invloed op hebt begrijpen we ook.
concreet in mijn situatie is het nu zo dat ik bij dezelfde leverancier zit dan in vorige woning. wel een grotere woning heb maar een tussenwoning die volledig goed geïsoleerd nieuw is gebouwd. ik heb alleen paar led lampen extra die af en toe aan gaan t.o.v. vorige woning. mijn jaarverbruik stroom was 1394 kwh en gas 347m3. kosten per wintermaand stroom 26 en gas 32. op basis van december wordt mijn jaarverbruik stroom geschat op bijna 4100 en daarbij is belangrijk te melden dat de warmtepomp twee weken uit heeft gestaan omdat deze stuk was. het verbruik in de afgelopen 3 weken is al meer dan in heel december. ik ga uitkomen op ongeveer 200 euro per maand en dat is een enorm verschil t.o.v. 60. en met dit grote verschil worden de andere huishoudens ook geconfronteerd. we zijn aan het zoeken naar mogelijke oorzaken en diverse energie leveranciers hebben aangegeven dat het verbruik wel hoog is en dat vreemd is. we gaan in overleg met de woningbouw hierover.