Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 22-01-2021 09:34:36
Geldzaken & Recht

Kan en mag de aannemer dit ons in rekening brengen

In pricipe is een offerte leidend en meestal staat daar dan ook een stelpost in voor onvoorziene werkzaamheden. u heeft nu evenwel een factuur gekregen waarvan u stelt dat de genoemde zaken niet of in ieder geval ovolldig zijn uitgevoerd. u kreeg iunkiddels al een aantal verwijzingen o.a. van @marita5.

even tussendoor, u noemt dat er sprake was, ook in de offerte neem ik aan, van 6m3 te verwijder laminaat en dat per saldo 3m3 is geweest.  het lijkt futiel maar is op zich als, voorzichtig uitgedrukt uitermate merkwaardig. ik neem evenwel aan dat u niet kunt weten resp.bewijzen dat men niet met gehuurd materiaal heeft gewerkt.

er zijn naast de al gegeven aanwijzingen nog andere mogelijkheden waarvan de erste is: is de uitvoerder/aannemer aangesloten bij een branchevereniging die ook is aangesloten bij een https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-een-klacht-indienen-bij-de-geschillencommissie" target="_blank">geschillencommissie?   . een meer ulitme jurische mogelijkheid is https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">ingebrekestelling/  en kunt u om te starten deze voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ te benutten. (op basis van http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html  (wanprestatie) @vdlieuw verwees daar ook naar)

 


 
ook kunt u nader advies vragen bij een http://www.juridischloket.nl" target="_blank">juridischloket maar dan kan men u dan verwijzen naar een advocaat (met al of niet toewijzing).

mogelijk nu een stap te ver is het doen van een melding bij de politie maar dan dient u wel afdoende bewijs te kunnen overleggen dat er mogelijk sprake is van onrechtmatig handelen omdat een niet bewijsbare en alsdan onterechte aangifte ook gezien wordt als een strafbaar feit. 

u kreeg al een reactie m.b.t.gebruik maken  van uw rechtsbijstandsverzekering indien u die heeft.