Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Bessel Dekker - 24-01-2021 01:35:50
Geldzaken & Recht

Mag een bank een oude bkr registratie gebruiken

voor zover ik het begrijp, moet dit oude krediet inderdaad worden verwijderd. liep het tot 2009? met vijf jaar erbij zit u dan inderdaad op 2014.
u kunt de nodige informatie vinden op de site van het bkr. daar staat onder meer:


 


 


 


https://www.bkr.nl/veelgestelde-vragen/mijn-registratie-aanpassen/#kunnen-andere-organisaties-mijn-registratie-verwijderen" target="_blank">kunnen andere organisaties mijn registratie verwijderen?


een partij inhuren om je registratie te laten verwijderen kost je vaak veel geld. daarnaast leidt dit zeker niet altijd tot verwijdering van je registratie. we vinden het vervelend en verwarrend dat andere partijen dit wel aanbieden.


je registratie aanpassen
kredietaanbieders geven kredieten die zij verstrekken aan ons door. die kredieten registreren wij. alleen kredietaanbieders kunnen ons opdracht geven om je gegevens aan te passen. wil je je registratie laten aanpassen omdat er iets niet klopt of omdat je het er niet mee eens bent? neem dan contact op met je kredietaanbieder. hij kan nagaan of je registratie overeenkomt met je krediet en eventueel de registratie aanpassen.


kom je er niet uit met je kredietaanbieder?
als je er samen niet uitkomt, dan kun je je situatie voorleggen aan de geschillencommissie bkr. in deze commissie kijken ze of iedereen zich aan de regels heeft gehouden. in https://www.bkr.nl/media/1203/brochureverzoektotaanpassingvanuwregistratie2019.pdf" target="_blank">verzoek tot aanpassing van registratie lees je er meer over.”


het lijkt er dus op dat u met de oude kredietaanbieder contact zou kunnen opnemen, en om verwijdering vragen. (tenminste, als ik het goed uitleg. in de geciteerde passage staat niet of dit ook afgeloste kredieten betreft.)
ik ben het met anderen eens dat het in uw voordeel zou zijn dat krediet van (effectief) € 500 te beëindigen. het kost u steeds opnieuw geld. na beëindiging bent u daarvan af. maar natuurlijk is die beslissing helemaal aan u.
nog wel een woord van waarschuwing. er zijn bedrijfjes die zich graag als tussenpersoon opwerpen tussen u en het bkr. hierboven wordt daar ook naar gelinkt. het lijkt mij persoonlijk een slecht idee om ermee in zee te gaan; dat kost natuurlijk extra geld. die bedrijven zijn niet het bkr, en wat zou de meerwaarde kunnen zijn?