Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 24-01-2021 10:16:47
Geldzaken & Recht

Fit for free ‘oplichting’ praktijken

U kunt uw abonnement opzeggen en zie dan deze info: https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/voorbeeldbrief-abonnement-opzeggen" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/voorbeeldbrief-abonnement-opzeggen  en  https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/opzeggen-stoppen-annuleren/abonnement-opzeggen" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/opzeggen-stoppen-annuleren/abonnement-opzeggen  . 

het lijkt mij dat u zich beroep op deze wetgeving: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html en dat kan in beginsel betekenen dat u het bedrijf in gebreke zou kunnen stellen. (https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/) maar of dat nu tot resutaat zal leiden vraag ik mij in alle ernst af en zo u dat doet zou ik zeker niet de termen gebruiken zoals u nu heeft gedaan in uw voorlaatste zin. bovendien zal 'fit for free ' zich kunnen beroepen op overmacht en dan zijn de financiële  procesgevolgen geheel voor u.
ik adviseer u ook om die zin, met verwijzing naar mogelijk strafbaar feit,om de redactie te vragen die zin te verwijderen omdat u zelf bij het benutten van deze term zonder goed of aanvaardbaar bewijs op een openbaar forum als dit zelf een aangifte wegens een strafbaarfeit tegemoet zou kunnen zien.

en dan ook nog deze, al ook door anderen gesteld: als iedereen zijn/haar geld tergwenst is het snel afgelopen met dit soort bedrijven.