Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 24-01-2021 16:50:09
Huishouden & Energie

Consument loket za

Je hebt een tussenpersoon de opdracht gegeven om voor jou een energiemaatschappij te zoeken.
daar kom je niet zomaar van af. neem eens contact op met consuwijzer. https://www.consuwijzer.nl/" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/
kijk op: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/afnemers-van-energie/energiecontracten/ongewenste-overstap-naar-nieuwe-energieleverancier" target="_blank">
https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/afnemers-van-energie/energiecontracten/ongewenste-overstap-naar-nieuwe-energieleverancier

let op: geeft het inkoopcollectief aan dat u een machtiging hebt afgegeven?

met een machtiging mag het inkoopcollectief een contract namens u afsluiten. vraag daarom om bewijs van de afgegeven machtiging. is er geen machtiging afgegeven? dan had het inkoopcollectief geen contract mogen afsluiten. u bent dan ook niet gebonden aan het contract.


kan de nieuwe energieleverancier aantonen dat u een contract hebt gesloten? maar bent u niet goed geïnformeerd door het inkoopcollectief of de energieleverancier?

u hebt een contract gesloten, of een machtiging afgegeven, maar had u hierbij niet de goede informatie? en was u het contract niet aangegaan als u de goede informatie had gehad? dan kunt u een beroep doen op dwaling. dwaling kan ontstaan doordat het inkoopcollectief of de energieleverancier:



u verkeerde informatie geeft.
u te weinig informatie geeft.

volgens de wet hebt u het recht om het contract te vernietigen als er sprake is van dwaling. dit betekent dat het contract niet meer bestaat.
algemene voorwaarden consumentenloket:
http://consumentloket.nl/algemene-voorwaarden" target="_blank">http://consumentloket.nl/algemene-voorwaarden