Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ramonantonio
ramonantonio - 25-01-2021 15:49:09
Computers & Telefonie

Evernote stilzwijgend verlengd voor een jaar

Bedankt allen voor de verdere reacties / suggesties. 

inmiddels reactie gehad van evernote en zij geven aan "bij eenmalige uitzondering" het verschil terug te storten. ik betaal dus deze maand wel nog (wat niet meer dan logisch is), en de andere 11 maanden van het jaarcontract worden verrekend. 

prima oplossing wat mij betreft dus, en gezien onderstaande volgens mij ook hun wettelijke plicht.

wat houdt de wet van dam in?
consumenten mogen volgens de wet van dam hun langlopende contracten (bijvoorbeeld een abonnement) op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand. dit recht ontstaat na de eerste stilzwijgende verlenging. indien contracten direct voor onbepaalde tijd worden aangegaan, geldt dit opzegrecht meteen.

kan een bedrijf de wet van dam uitsluiten of buiten toepassing verklaren?
nee, een bedrijf kan tegenover consumenten de wet van dam niet uitsluiten of buiten toepassing verklaren. ongeacht wat er in algemene voorwaarden staat en ongeacht wat consument en bedrijf hebben afgesproken, de wet van dam geldt altijd.