Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ed
EdHak1957 - 27-01-2021 11:16:37
Vakantie & Reizen

Kan ik mijn geld alsnog tegemoet zien na foutieve terugstorting van transavia?

In mijn tijd dat ik bij de ing werkte kwam het incidenteel wel eens voor dat er geld op een opgeheven rekening werd gestort en dat kwam dan terecht op een tussenrekening op naam van de bank. tegenwoordig kan dit vrijwel niet meer aangezien alles digitaal gebeurd en er geen geld op een niet bestaande rekening kan worden overgemaakt. ik begrijp niet goed of de rekening in dubai nu opgeheven of geblokkeerd is.  internationaal betalingsverkeer is binnen europa in principe gelijk als in nederland, een betaling naar een duitse bankrekening staat vrijwel dezelfde dag op de rekening van begunstigde. buiten europa (en wellicht de uk sinds de brexit) zou het mogelijk via de centrale bank van het land kunnen gaan, maar dat weet ik niet. in ieder geval blijven er 2 mogelijkheden over:
1) het geld is overgemaakt naar de bank in dubai en staat daar op een tussenrekening .
2) de computers die de betaling hebben uitgevoerd vonden geen tegenrekening en dan is het bij transavia weer gecrediteerd.
als het goed is is bekend op welk bankrekening van transavia het geld is gestort en wellicht is de bank bereid om een onderzoek in te stellen of het geld terug gestort is. maar dit is helemaal afhankelijk van de goodwill van de bank.............. afschrijvingsdatum van de betaling maakt het zoeken een stuk makkelijker/sneller (en dus minder kostbaar!).