Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 27-01-2021 11:29:08
Geldzaken & Recht

Wat zijn onze rechten bij de woningbouw met de tuin?

Het is als eerste de vraag of de vorige huurder het leeg heeft gehaald of zelfs leeg moest halen van de verhuurder of dat de verhuurder dit gedaan heeft. daarnaast is de vraag of je een verklaring getekend hebt dat je ook de tuin, waar je ook huur voor betaald, over zou nemen zoals die was en of je er zelfs een x bedrag voor betaald hebt ter overname, dit kan bijv ook met zonneschermen gedaan worden.

heb je die verklaring niet, dan heb je geen enkel recht en zal je alles zelf moeten betalen om neer te zetten. heb je die wel, dan is de vraag wie het leeg gehaald heeft en of die persoon dan idd voor de kosten op kan draaien.
voorbeeld: toen wij in onze huurwoning kwamen kijken zei de vorige bewoner over het bad dat als wij die niet wilden, hij het weg moest halen en de douchecel zoals die was toen hij erin kwam terug moest zetten. wij gingen ermee akkoord, omdat we vonden dat hij daar geen extra kosten voor hoefde te maken. dit was ook in het contract opgesteld en dan mag ook de verhuurder het niet weghalen. had die dat wel gedaan, dan had die het op hun kosten terug moeten plaatsen als wij dit wilden. hadden we dat laten zitten, dan hadden wij zelf alles moeten betalen als we later dan toch een bad wilden hebben.

dus, in het kort, staat er niks op papier dan heeft je vriend pech. er rest nog wel de juridische vraag in hoeverre schuttingen enz weggehaald kunnen worden ivm direct zicht in woningen daardoor.