Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

borg queen
borg queen - 27-01-2021 12:15:29
Geldzaken & Recht

Wat zijn onze rechten bij de woningbouw met de tuin?

ja, dat hadden wij ook bij het betrekken van onze huurwoning 14 jaar geleden. alleen in de tuin was al gesloopt toen wij kwamen kijken. op 1 grote boom na was alles afgezaagd en verbrand. de brandplaats in de tuin was behoorlijk groot. tuinafscheiding was er ook niet, alleen wat asbestplaten achterin de tuin, waarvan wij hebben gezegd dat de woningbouw deze moest verwijderen, want dat accepteerde wij niet. wij hebben de tuin de eerste jaren gelaten voor wat hij was en diverse struiken zijn gewoon weer opgekomen.


helaas gebeurd dit vaker. de vorige bewoner heeft ook het recht om de door hen geplante struiken en geplaatste schutting mee te nemen als hij dat wil. hij heeft er perslot zelf voor betaald. jij bent verantwoordelijk voor het onderhoud en aanplant van de tuin, maar het wordt geen eigendom van de woningbouwvereniging. eigenlijk had hij met de vorige huurder en de woningbouwvereniging af moeten spreken dat hij de tuin over zou nemen zoals hij was.meestal wil een woningbouwvereniging het huis en tuin in oorspronkelijke staan opgeleverd hebben, ten zij anders afgesproken.