Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cr
crazyritten - 29-01-2021 21:57:17
Vrije tijd & Tuin

Woningbouw/schutting

Hoi zilverwings,

je zegt dat je in het verleden geen schutting had en dat de hond los liep. wat stond er dan?
als je hond los liep en er geen schutting stond langs de openbare weg en wandelpad dan had hij toch zo de tuin uit kunnen lopen?
wat de buurvrouw zegt klopt niet. je hoeft je hond in je tuin niet aangelijnd houden omdat hij blaft. wel natuurlijk als hij zo de weg op kan.

maar goed, bel eerst even de woningbouwvereniging om te vragen of je toestemming moet hebben om een schutting te mogen plaatsen.
dit mag niet altijd als de wbv van niets weet.
waar ik woon moet ik een formulier invullen en aangeven hoe lang de schutting wordt en hoe je die bevestigd.
binnen 2 tot 6 weken moet hierop gereageerd worden. 
je zegt dat er een klink en slot in je schuttingdeur zit en als jij weg bent dan doe je de deur op slot. dit mag uiteraard. je mag je spullen in je tuin veilig 
stallen op jouw terrein. ook dit kun je even navragen.
als er een glazenwasser komt die via de wbv komt dan wordt dat van tevoren aangegeven en kun je de schuttingdeur los laten.
als er een glazenwasser komt voor de buurvrouw dan dient zij jouw te verwittigen wanneer die komen zodat jij de deur van het slot kan laten.
mocht de tuindeur klemmen omdat het een tijd geregend heeft dan kun je dit aangeven met een briefje of even een schaaf over de zijkant van de deur halen. je hoeft hiervoor echt geen vakman in te schakelen. dit kun je best zelf. ik doe dat ook .

de wbv mag niet zomaar zonder jouw toestemming uw tuin in lopen. aangezien jij dat stukje ook huurt.
ze mogen wel over de schutting heen kijken en foto's maken. willen ze bij jouw op bezoek komen dan moeten ze met jouw een afspraak maken.
als je niet thuis bent mag je de tuindeur op slot doen. als er toch een calamiteit is zoals brand dan is het heel makkelijk om de tuindeur open te krijgen.

ga met de wbv in gesprek en wat de buurvrouw betreft: ik denk dat zij haar gelijk wil halen en blijkbaar vind ze jouw hond niet zo lief of houd ze niet van honden.
als je met je buurvrouw kunt praten ga dan met haar in ieder geval een gesprek aan. je hoeft niet uit te leggen waarom jij een hond hebt.