Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 30-01-2021 15:20:49
Huishouden & Energie

Verhuurder verkoopt woning terwijl er nog huurverlagingsprocedure loopt

Conclusie

verlaagt de huurcommissie met terugwerkende kracht de huur van een woning en leggen de huurder en verhuurder zich bij die uitspraak neer, dan wordt het teveel betaalde bedrag aan huur als onverschuldigd beschouwd. de huurder kan dat bedrag bij de verhuurder terugvorderen. als de woning is verkocht en de huurverlaging teruggaat naar een moment vóór eigendomsoverdracht, dan heeft de huurder zowel aan de vorige als aan de nieuwe eigenaar/verhuurder teveel betaald. van beiden kan hij dus een gedeelte terugvorderen. de huurder zou echter ten onrechte kunnen proberen alle teveel betaalde huur bij de nieuwe eigenaar/verhuurder te incasseren. wees in zo’n geval scherp en win zo nodig advies in.
https://www.vbtm.nl/weblog/huurverlaging-met-terugwerkende-kracht-na-verkoop-woning-wie-moet-de-huurder-terug-betalen-de-oude-of-de-nieuwe-eigenaar" target="_blank">https://www.vbtm.nl/weblog/huurverlaging-met-terugwerkende-kracht-na-verkoop-woning-wie-moet-de-huurder-terug-betalen-de-oude-of-de-nieuwe-eigenaar
heremietkreeft schreef het al, maar dit verhaal gaat over een rechtzaak die vorig jaar heeft gespeeld over dit onderwerp. klik in deze  weblog op interessante zaak , met die baluwe lijn er onder en je vindt de uitspraak. bewaar de uitspraak goed als de vorige verhuurder niet wil betalen, stuur dan de uitspraak met de weblog aan hem op , zodat die verhuurder er zich niet meer snel van af kan maken.