Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 31-01-2021 15:08:43
Computers & Telefonie

Lettergrootte in ubuntu

irfanview is een windows programma. het draait wel maar met behulp van een emulator. de lettergrootte instelling van ubuntu heeft daar weinig invloed op. uw buurman kan twee dingen doen:


1. gewoon een linux programma installeren wat ook doe wat irfanview kan. denk dan aan gthumb wat een bijna 1-op-1 vervanging is en een prima programma. dit kan gewoon via het ubuntu software center met één klik worden geinstalleerd.
2. vraag iemand om de lettergrootte instellingen van wine aan te passen. dit gaat als volgt:


type "wine regedit" in een terminal. navigeer dan naar hkey_current_config > software > fonts en verander de logpixels instelling (of voeg het toe als een dword als het niet al bestaat). de default is gelijk aan de schermresolutie. grotere getallen geven grotere letters - begin eens met 100 om te testen.