Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 09-02-2021 10:02:15
Geldzaken & Recht

Waarom worden vooruit gemaakte kosten voor een uitvaart niet bij leven uitbetaald?

Kan het zo zijn dat uw vraag bedoeld is voor de redactie vam het tv programma? kassa@bnnvara.nl

 ik kan u hierop geen ander antwoord geven dan het het eenn kwestie is van geregeld zijn in de verzekeringsvoorwaarden bij uw verzekeraar. 
en normaliter zullen denk ik alle verzekeraars eerst uitkeren bij overlijden van één van u. 

daarbij zal ook gelden dat u mogelijk nog geen € 7.000,00 'heeft gespaard'.

als al gezegd is het ook een risicoverzekering en zie: 

(bron) nuvema




is een uitvaartverzekering nodig als ik een risicoverzekering heb?
een risicoverzekering is wat anders dan een uitvaartverzekering. een risicoverzekering heeft in veel gevallen betrekking op de hypotheek en zorgt ervoor dat deze afgelost wordt mocht je overlijden. als je je geen zorgen wilt maken over de kosten en het regelen van een uitvaart, dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.
moet ik het doorgeven als ik ergens anders een uitvaartverzekering heb afgesloten?
ja, het is slim om dit door te geven. nuvema vult het verzekerde bedrag dat je hebt gespaard aan met hun verzekering, zodat je op maat verzekerd bent. weet je niet zeker of je dit al hebt doorgegeven aan nuvema? als ze op de hoogte zijn, dan staat dit vermeld op je uitvaartverzekering.

re: ps. heeft u dit aan uw verzekeraar voorgelegd en is uw vraag gebaseerd op het verkrehgen antwoord? heeft u ook gevraagd naar de mogelijkheid van alvast een voorschot gelet op de aankoop?