Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 09-02-2021 13:14:37
Geldzaken & Recht

Waarom worden vooruit gemaakte kosten voor een uitvaart niet bij leven uitbetaald?

U betaald de dekking van uw uitvaartverzekering op door gedurende uw leven een premie te betalen waarbij de verzekeraar hoopt dat u een lang en gelukkig leven heeft, waardoor u uiteindelijk meer premie hebt betaald dan het bedrag waarvoor u de verzekering heeft afgesloten. dat is dan de winst voor de verzekeraar.
u kunt alleen een beroep doen op de verzekering als u daadwerkelijk komt te overlijden. als dat eerder is dan waar de verzekeraar op hoopte, waardoor u dus minder premie hebt betaald dan de waarde van de polis, is het verlies voor rekening van de verzekeraar.
als de verzekeraar op voorhand al kosten zou moeten voorschieten zonder dat er sprake is van een overlijden en dan maar moet hopen dat u lang genoeg blijft leven is het verdien model te ongewis en dus niet aantrekkelijk om aan te bieden.