Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 12-02-2021 08:51:15
Geldzaken & Recht

Fexex factuur voor kadootje

Als er geen waarde op het pakket staat, dan wordt er geschat. u praat over merknamen, het kan dus zijn dat het voor nederlandse begrippen prijzige jurkjes waren. uw pakje wordt behandeld als import van buiten de eu en dan moeten daar invoerkosten voor betaald te worden. de enige manier om daar onderuit te komen is als de verzender een particulier is en die op het pakket zet dat het om een kado gaat. maar ook dan moet er opgepast worden als alle kaartjes er nog aan zitten en er niet teveel in de doos zit. het gebeurt nog wel eens dat bv familie in amerika veel kleding koopt voor familie hier en alles in 1 pakket opstuurt. dan kan het wel als import aangemerkt worden.

u hebt nu de dikke pech dat, dankzij de brexit en de ontwetendheid, een goed bedoelde aktie duur uitpakt. wellicht kunt u proberen bezwaar aan te tekenen en bewijs aan te leveren van de vrienden dat het hier om een kado gaat.