Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 12-02-2021 10:03:45
Geldzaken & Recht

Fexex factuur voor kadootje

In navolging van de meeste al gegeven antwoorden is het al jaren lang zo dat 'import' van buiten de eu belast kan worden op basis van invoerrechten en btw. dat geldt nu ook voor het verenigd koninkrijk na de brexit. en ook helaas, u heeft dit kennelijk wel zelf gemist en/of degene die het pakket aan u heeft gezonden.

terugzenden is geen optie meer aangezien de bedenktijd is afgelopen. u geeft aan dat u het pakket wel heeft ontvangen en daarmee geldt ook m.i. dat u inderdaad dient te betalen.  de opmerking die men zijdens fedex heeft gemaakt is wel zeer opmerkelijk omdat normaliter een pakket altijd bij afgifte geweigerd kan worden en dat dus niet kan bij het op de stoep leggen. bijzonder frappant daarbij is dat volgens de postwet  de besteller verantwoordelijk is voor een juiste bezorging en indien u zou stellen: ik heb het niet ontvangen (hypothetisch) de verzender niet zou kunnen bewijzen dat u het pakket heeft ontvangen. op zich zou dat een boeiende casus zijn.

het is misschien wel zinvol om na te vragen waar het bedrag ad. € 75,00 op gebaseerd is op basis van het tarief voor invoerrechten en btw https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/internetaankopen/content/hoeveel-betaal-ik-de-douane-als-ik-iets-koop-bij-buitenlandse-webshop" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/internetaankopen/content/hoeveel-betaal-ik-de-douane-als-ik-iets-koop-bij-buitenlandse-webshop  omdat de waarde van het pakket m.i. dan tenin de orde van meer dan € 200,00 zou moete bedragen.