Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-02-2021 16:56:07
Huishouden & Energie

Bepaald de woz waarde de hoogte van mijn huur.

Woont u in een woning van een corperatie, zie dan de al gegeven verwijzing naar de woonbond.

in ieder geval is het zo dat bij corperaties (sociale woningbouw) de huur kan worden vastgesteld op basis van de marktwaarde van de woning bij nieuwe verhuur maar geldt wel een maximum. huurt u al langer dan gelden de huurverhogingsregels als wettelijk vastgesteld resp. als afgesproken bij aedes en is deze info van belang: https://www.aedes.nl/artikelen/woningmarkt/hervorming-woningmarkt/meerderheid-kamer-schaf-verhuurderheffing-en-markttoets-af.html" target="_blank">meerderheid kamer: schaf verhuurderheffing en markttoets af - aedes.nl  en aanvullend m.b.t. een rechtsteeks antwoord op uw vraag: https://corporatiestrateeg.nl/corporatiebeleid/asset-management/markttoets/" target="_blank">wat is een markttoets? - de corporatiestrateeg

bij huur in de vrije sector ligt het  in die zin anders dat het aan de verhuurder is om de huur te bepalen: wat zijn vrije sector huurwoningen? huurwoningen in de vrije sector zijn woningen met een minimale huurprijs van € 752,33 per maand (2021). voor de vrije sector gelden geen huur-regulerende bepalingen en geen subsidie.