Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 19-02-2021 12:02:17
Winkels & Webshops

Mag aldi shag duurder verkopen dan op de zegel staat?

Nee dat mag niet, oude voorraad dient voor de oude prijs verkocht te worden. blijkbaar hebben ze gesjoemeld met de barcode door ook de oude barcode in te voeren voor de nieuwe prijs. dat de oude shag voor de nieuwe prijs belast wordt is onzin, daar is al de nog oude  belasting over betaald welke door de fabrikant aan de klant wordt doorberekend. de nieuwe belasting  wordt pas geheven als de nieuwe prijssticker wordt gebruikt.

omdat ze wel voor de nieuwe prijs belast zouden zijn. daar hadden ze een mail over gehad.
dit is grote onzin, van wie hebben ze dan wel een mail ontvagen. ze steken dus € 10,- in eigen zak omdat een winkelier zelf de belasting over tabaksproducten niet afrekenen, dat doet de fabrikant al met de aankoop en het gebruik van de zegels.
het advies van @heremietkreeft is zo gek nog niet en zou hier mee aan de slag gaan. let wel dat u van de aankoop een kassabon moet kunnen tonen om uw gelijk te halen.