Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
reageerder23 - 24-02-2021 11:10:12
Geldzaken & Recht

Perfection body.nl oplichters


in tegenstelling tot veel reacties die ik hieronder lees, vind ik het argument van het niet lezen van de algemene voorwaarden eigen schuld dikke bult iets te kort door te bocht. veel mensen nemen de moeite niet om de kleine lettertjes te lezen; dit kost immers ook veel tijd. dit laat onverlet dat het wel verstandig is, want voorkomen is beter dan genezen. 
de consument mag er van uitgaan dat de inhoud van de algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend is. de vraag is of deze betreffende voorwaarde onredelijk bezwarend is, namelijk het op kosten jagen wanneer de consument iets niet binnen veertien dagen retourneert. de vehoging tot 98,00 euro op zo'n korte termijn lijkt mij ook niet gegrond of redelijk. wellicht is het verstandig om uit te zoeken of deze voorwaarde onredelijk bezwarend is. kijk hiervoor eens op de grijze of zwarte lijst die ons wetboek kent. 
indien deze voorwaarde in algemeenheid op de zwarte lijst staat, is de overeenkomst op basis van die voorwaarde vernietigbaar. u kunt dan zelf de ovk vernietigen door bijvoorbeeld een aangetekende brief te sturen. indien de voorwaarde op de grijze lijst staan, kan het bedrijf echter nog verweer bieden.