Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cr
crazyritten - 24-02-2021 12:02:27
Geldzaken & Recht

Voornaam fout in paspoort

Ik heb het zelf ook gehad met mijn voornaam. 
ik heet jacquelien, maar iedereen schrijft jacqueline. 
ook ik heb jaren geleden het formulier ingevuld en mijn naam goed geschreven. ik heb zelfs aangegeven dat er goed gekeken moest worden naar de laatste 4 letters. 

toen ik mijn paspoort terug kreeg stond daar jacqueline, dit was fout. 
uiteraard wilde ze een nieuw paspoort niet vergoeden, terwijl ik toch echt mijn eigen naam goed had geschreven. toen waren er nog geen mobiele telefoons om foto's te maken van wat je had ingevuld.

uiteindelijk de leidinggevende erbij laten halen en verteld dat ik door hun fout niet nog eens een paspoort ging betalen.
kreeg het antwoord dat normaal gesproken mijn naam als jacqueline werd gespeld. zei toen dat ze maar naar mijn ouders moesten gaan, zij hebben mij mijn naam gegeven. 
uiteindelijk heb ik een nieuw paspoort gekregen zonder extra kosten en op een papiertje mijn naam in blokletters moeten schrijven. de 2de keer is het goed gegaan. 

het kan dus wel dat de gemeente de naam verkeerd typt. kijk je formulier na. als daar je naam goed staat dan moet de gemeente je kosteloos een nieuw paspoort geven.