Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 02-03-2021 14:44:07
Geldzaken & Recht

Digid

De voor u moverende reden is in eerste instantie principieel en u verzet zich tegen een systeem die vanaf 2015 standaard voor overheidszaken is geworden. elke nederlander van 14 of ouder heeft een digid account voor mijn overheid en is daar in 2015 per brief over geïnformeerd met het verzoek om dat account te activeren. u had toen al bezwaar moeten maken en niet nu als een digid indentificatie noodzakelijk is om de vereiste documenten te verkrijgen. dat u tevens van mening bent dat de digitale indentificatie veiligheidsrisicoso's met zich mee brengt is nooit uit te sluiten maar in 99% van de gevallen geeft men zelf de inlogcode's af terwijl die strikt privé zijn. als extra beveiliging kunt u digid zo instellen dat er een sms met een code wordt verzonden maar ik zie nu ook dat het met de indentiteitskaart kan maar dat is nu even niet mogelijk en zo vanwege de hoge drukte van de belastingaangiftes veroorzaakt kunnen worden.
resumerend, u kunt ook zonder geactiveerde digid inloggen bij het rdw maar dan dient u wel de gegevens van uw indentitteidskaart bij de hand te hebben. so fas so good ware het niet dat u middels ideal dient te betalen en daar heeft u een internet bankieren account voor nodig en als u die om moverende reden ook niet heeft gaat het hele feest niet door. welkom in de digitale wereld zou ik zeggen die uit meer bestaat dan drone's met camera's die in mijn optiek niet door particulieren gebruikt mogen worden want die kunnen mijn privéleven daadwerkelijk schenden omdat een drone die in mijn woonkamer filmt niet te herkennen is.