Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 03-03-2021 23:44:59
Geldzaken & Recht

Inwonend kind is ineens toeslagpartner

september 2013 kwam er een wijziging in de wet awir (algemene


wet inkomensafhnakelijke regelingen. de wetswijziging ging met terugwerkende kracht m.i.v. 1 januari 2012 in. de in dit wetsvoorstel opgenomen wijziging van de wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen leidt ertoe dat, ondanks dat sprake blijft van partnerschap, voor de aanspraak op kinderopvangtoeslag de aan de partner gestelde eis van het verrichten van arbeid niet geldt voor personen die een uitgezonderde familierelatie hebben. tot deze uitgezonderde familierelaties worden bloed- en aanverwanten van de ouder in de rechte lijn of in de tweede graad van de zijlijn gerekend. aangezien wel sprake blijft van partnerschap, telt het toetsingsinkomen van een dergelijke partner wel mee ter bepaling van de draagkracht en is daarmee relevant voor de hoogte van de kinderopvangtoeslag.


lees onderaan in de link.


https://www.werkeninkinderopvang.nl/memorie-van-toelichting-wetgeving-2014-kinderopvangtoeslag/2821


 


kort gezegd: als u niet meer werkt en alleen pensioen geniet is er voor uw dochter toch de mogelijkheid van kinderopvangtoeslag. wel blijft u fiscaal partners en toeslagpartners met uw dochter. het gezamenlijke inkomen blijft dus tellen voor de toeslagen.
dat u met uw dochter toeslagpartners bent heeft vooral gevolgen voor het kindgebonden budget. als alleenstaande ouder is er meestal duizenden euro's meer kindgebonden budget dan bij toeslagpartners.