Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-03-2021 10:30:07
Geldzaken & Recht

Loonheffingskorting en de pech hebben om van baan te moeten wisselen met een laag inkomen

Hetgeen u stelt m.b.t. moerten van toepassing van loonheffingskorting is onjuist! of u wel rekening laat houden met loonheffingskorting is geheel aan u zelf. normaliter is het zo dat het zinvol is om dat te laten toepassen bij uit arbeid of steunn ontvangen uitkering die het hoogste is en indien er sprake is van één inkomstenbron.

indien er sprake is van meerdere inkomstenbronnen is het soms zelfs helemaal niet zinvol om dit toe te laten passen!! (zie de info waar ik u naar verwijs die in feite inhoudt dat alle fiscale bronnen bij elkaar worden opogeteld en u in ieder geval meer heet ontvangen dan het inkomen dat fiscaal onbelast blijft).

de loonheffingskorting is bedoeld om vooraf al rekening te houden met diverse mogelijke heffingskortingen opdat u later dam logelijk tie teveel behoeft terug te ontvangen.

en dat laatste lijkt nu toch bij u het geval te zijn omdat u een naheffing kreeg van de belastingdienst. en die naheffing betekent dus niet meer of minder dat er in relatie tot het totale bruto inkomen te weinig loonheffing is ingehouden! (en dat is mogelijk bij vooreal kortdurende bronnen of bij bronnen waarvan het belastbaarloon onder de heffingsgrens ligt. hoe dan ook is het zaak om uw aangifte nog ens heel goed door te lopen omdat u daar mogelijk aftrekposten heeft vergeten.

zie deze info : https://kandoor.nl/blog/loonheffingskorting/" target="_blank">https://kandoor.nl/blog/loonheffingskorting/ en /of deze https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/ik-heb-meerdere-werkgevers-hoe-zit-het-dan-met-de-belasting" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/ik-heb-meerdere-werkgevers-hoe-zit-het-dan-met-de-belasting   herhgaald, ga uw aangifte na en corrigeer die indien blijkt dat u te weing rekening heeft gehouden met mogelijke aftrekposten.